•  Gratis levering > €75,-

  •  Persoonlijk advies

  •  Totaal concept

Homepage Amblydromalus limonicus

Amblydromalus limonicus

Amblydromalus limonicus is een roofmijt die bijdraagt in de bestrijding en beheersing van wittevlieg en trips. Door de snelle ontwikkeling van deze roofmijt is zij in staat om snel en effectief grote plaag haarden aan te pakken. De roofmijt wordt veelal curatief ingezet tegen diverse tripssoorten (L1 - L2) en wittevlieg (ei / L1 - L4). Bij een lage plaagdruk is de Amblydromalus limonicus in staat om zich vegetarisch te onderhouden (stuifmeel is het advies).

Levenscyclus en werkzaamheid

Adulten (vrouwtjes) leggen 2 - 4 eieren per dag. Na 1 tot 2 dagen zijn de larven ontwikkeld. Door de snelle ontwikkeling van deze roofmijt kan de cyclus van ei tot adult in 7 - 10 dagen worden gerealiseerd. Amblydromalus limonicus kan bij een lagere etmaaltemperatuur (vanaf 13°C) goed uit de voeten. Adulten gebruiken de zuigsnuit om de prooi leeg te zuigen. Dit maakt de Amblydromalus zeer geschikt voor de winterperiode. Deze roofmijt wordt veelal samen ingezet met Amblyseius swirskii en/of Amblyseius cucumeris.

Inzetschema

De koker draaien en schudden voor gebruik. Het materiaal op de bladeren uitstrooien.

Amblydromalus limonicus is niet inzetbaar in tomaat!

Verpakking:    fles (1000 ml.)
Inhoud:           15.000 (nimfen / adulten)

Kwaliteitsverbetering; per 01-01-2018 wijzigt de verpakkingseenheid van 15.000 naar 5.000 roofmijten in een fles van 1 liter.

Houdbaarheid is 1 tot 2 dagen, mits de flessen liggend, in het donker, bij een temperatuur van 10°C -15°C worden bewaard. Tevens moet er voldoende ventilatie aanwezig zijn. (i.v.m. CO2 ophoping).

© Copyright Biopol B.V. 2019.

Lukt het bestellen niet?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen u graag

Help me bij het bestellen