•  Gratis levering > €75,-

  •  Persoonlijk advies

  •  Totaal concept

Homepage Amblyseius andersoni

Amblyseius andersoni

Amblyseius andersoni is een roofmijt die breed inzetbaar is. Door zijn generalistische karakter is hij geschikt voor spint,- en galmijt bestrijding. De spintmijt kan in diverse gewassen grote schade aanrichten. Bekende mijten zijn: Bonenspintmijt (Tetranychus urticae) en Fruitspintmijt (Panonychus ulmi). Amblyseius andersoni voedt zich naast de spintmijten ook met stuifmeel en diverse tripssoorten.

Levenscyclus en werkzaamheid

De adulten kennen een beige kleur en zijn tussen de 0.5 - 1 mm. groot. De adulten (vrouwtjes) leggen eieren dichtbij de nerven van de bladeren (max. 30 - 35 eieren per adult in de levenscyclus). De levenscyclus bestaat uit; ei, larf, nympen stadia en adult en duurt bij optimale omstandigheden 8 - 12 dagen. Een adult leeft ongeveer 3 weken en consumeert diverse voedselbronnen.

Inzetschema

De koker draaien en schudden voor gebruik. Het materiaal op de bladeren uitstrooien. De zakjes bij voorkeur aan de schaduwzijde van het gewas hangen (uit direct zonlicht). 

Verpakking:     fles (1.000ml) / doos (250 sachets)
Inhoud:            25.000 / uitloop > 250 mijten 

Producten bij voorkeur binnen 24 uur gebruiken. Houdbaarheid is 1 tot 2 dagen, mits de kokers liggend, in het donker, bij een temperatuur van 10°C - 15°C worden bewaard. Tevens moet er voldoende ventilatie aanwezig zijn (i.v.m. CO2 ophoping).

© Copyright Biopol B.V. 2019.

Lukt het bestellen niet?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen u graag

Help me bij het bestellen