•  Gratis levering > €75,-

  •  Persoonlijk advies

  •  Totaal concept

Homepage Amblyseius degenerans

Amblyseius degenerans

Amblyseius degenerans is een roofmijt die wordt ingezet tegen diverse soorten trips. De roofmijt richt zich voornamelijk op het eerste en tweede larvenstadium van de trips. De adulten zijn donkerbruin van kleur. De eieren zijn doorzichtig en verkleuren later voor een deel bruin. De larven zijn herkenbaar aan hun bruine kleur en x-vormige tekening op de rug.

Levenscyclus en werkzaamheid

Van ei tot volwassen mijt duurt bij 25°C ongeveer 6 dagen en leeft dan nog ± 50 dagen. Een vrouwtje legt in haar leven tussen de 50 tot 70 eieren. Volwassen roofmijten en nimfen zoeken zeer actief naar hun prooi en zuigen deze leeg. De adult legt haar eitjes in groepjes onder het blad aan de haren langs de nerven. Amblyseius degenerans is zeer actief, vooral in de bloemen en aan de onderkant van het blad. De roofmijt eet ook wel spintmijten en stuifmeel en is daarom geschikt om uitgezet te worden voordat de eerste trips in het gewas zijn waargenomen.

Inzetschema

Amblyseius degenerans is goed bestand tegen een lage luchtvochtigheid. De roofmijt houdt geen winterslaap en is daarom uitermate geschikt om vroeg in het seizoen te worden uitgezet. Wel is de Amblyseius degenerans erg gevoelig voor bepaalde bestrijdingsmiddelen.

Het materiaal vóór gebruik licht draaien of schudden en vervolgens in hoopjes van 2,5 cc uitstrooien op de bladeren. 

Verpakking:   fles (100 ml.)
Inhoud:          500 roofmijten (alle stadia)

De houdbaarheid is 1 tot 2 dagen, mits de flessen liggend, in het donker, bij een temperatuur van 8ºC tot 10ºC worden bewaard.

© Copyright Biopol B.V. 2019.

Lukt het bestellen niet?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen u graag

Help me bij het bestellen