•  Gratis levering > €75,-

  •  Persoonlijk advies

  •  Totaal concept

Homepage Aphidius colemani

Aphidius colemani

Aphidius colemani is een sluipwesp die wordt ingezet tegen luis, in het bijzonder tegen katoenluis, rode luis en groene perzikluis. Adulten zijn zwart van kleur. Alle andere stadia ontwikkelen zich in de gastheer.

Levenscyclus en werkzaamheid

De adult parasiteert de bladluis door deze met haar legboor te prikken en er vervolgens een ei in af te zetten. Vervolgens zwelt de geparasiteerde bladluis op en verstart tot een leerachtige grijs- of bruin gekleurde mummie. De volwassen sluipwesp verlaat de mummie aan de achterkant, daarbij een rond gaatje achterlatend. Ongeveer 2 weken na het uitzetten van de sluipwespen kunnen de eerste mummies in het gewas worden waargenomen. Aphidius colemani is vooral effectief bij beginnende bladluisaantasting. Bij hogere temperaturen (boven de 30ºC) neemt de werking van deze sluipwesp aanzienlijk af, dit is vooral in het late voorjaar en in de zomer. Ook dient rekening te worden gehouden met hyper parasitering. Bekijk de parasitering daarom regelmatig met uw adviseur.

Inzetschema

Het materiaal dient te worden uitgestrooid op de steenwolmat of in doseerdoosjes, waarna men het materiaal enkele dagen moet laten liggen zodat de mummies de tijd krijgen om uit te komen.

Verpakking:     fles (100ml)
Inhoud:            1.000 sluipwespen 

De houdbaarheid is 1 tot 2 dagen, mits de flessen liggend, in het donder, bij een temperatuur van 8 tot 10 graden Celsius worden bewaard. 

© Copyright Biopol B.V. 2019.

Lukt het bestellen niet?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen u graag

Help me bij het bestellen