•  Gratis levering > €75,-

  •  Persoonlijk advies

  •  Totaal concept

Homepage Aphidius ervi

Aphidius ervi

Aphidius ervi is een sluipwesp die wordt ingezet tegen bladluis, vooral aardappeltopluis (Macrosiphum euphorbiae) en boterbloemluis (Aulacorthum solani). De adulten zijn zwart van kleur en ongeveer driemaal zo groot als de adulten van aphidius colemani. Alle andere stadia van aphidius ervi ontwikkelen zich in de gastheer.

Levenscyclus en werkzaamheid

De adult parasiteert de bladluis door deze met haar legboor te prikken en er een ei in af te zetten. Vervolgens zwelt de geparasiteerde bladluis op en verstart tot een leerachtige grijs- of bruingekleurde mummie. De volwassen sluipwesp verlaat de mummie aan de achterkant, daarbij een rond gaatje achterlatend. Ongeveer 2 weken na het uitzetten van de sluipwespen kunnen de eerste bladluismummies in het gewas worden waargenomen. Aphidius ervi is vooral effectief bij een beginnende bladluisaantasting.

Inzetschema

De werking van aphidius ervi neemt aanzienlijk af bij hogere temperaturen (boven de 30 ºC). Het materiaal dient 's ochtend of 's avond op de bladeren, of op de steenwolmat, te worden uitgezet.

Verpakking:    fles (100 ml)
Inhoud:           500 poppen

De houdbaarheid is 1 tot 2 dagen, mits de flessen liggend in het donker en bij een temperatuur van 8 ºC tot 10 ºC worden bewaard.

© Copyright Biopol B.V. 2019.

Lukt het bestellen niet?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen u graag

Help me bij het bestellen