•  Gratis levering > €75,-

  •  Persoonlijk advies

  •  Totaal concept

Homepage Bestuiving

Bestuiving

Voor een goede productie moeten bij de meeste vruchtgewassen de bloemen goed worden bestoven, waarna een optimale vruchtzetting plaatsvindt. Een goede bestuiving zorgt, tezamen met de juiste teeltomstandigheden voor een goede en hoogkwalitatieve opbrengst. Onder bestuiven verstaan we het overbrengen van rijp stuifmeel van de meeldraden naar de stamper van dezelfde bloem of van een andere bloem (afhankelijk van het gewas). Van origine werd het bestuiven met de hand, op natuurlijke wijze (wind enz.) en/of met een elektronisch apparaat gedaan. 

De aardhommel (Bombus terrestris) wordt sinds de jaren tachtig in veel landen in de wereld gebruikt voor het bestuiven van verschillende vruchtgewassen, zoals tomaat, paprika, aubergine, meloen en aardbei. Ook in de zaadteelt wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de hommel als bestuiver. Deze hommel kan uitstekend worden ingezet in kassen, tunnels en in het open veld en kan alle andere manieren van bestuiven vervangen.

Biopol Natural heeft vanaf de jaren 80 een eigen productie van kwalitatief hoogwaardige hommels. De productie vindt plaats in buitenlandse productiecentra. De laatste fase – en daarmee de finale kwaliteitscontrole – vindt plaats in Stellendam.

BOMBUS M & BOMBUS +

We hebben twee typen hommelvolken; generieke, kwalitatief goede volken met ca. 60 werksters (BOMBUS M) voor inzet in diverse gewassen én grotere, speciaal geselecteerde volken met ca. 80/90 werksters (BOMBUS +) met betere kwaliteit van bestuiving en extra suikerwater. Deze volken zijn uitermate geschikt voor inzet in gewassen met veel bloemen zoals fijne tomaat, aardbeien, paprika's etc. Ze zijn ook goed voor de belichte teelt en ze zijn bestand tegen hogere temperaturen.

Voor meer informatie en advies op maat betreffende het inzetten van hommels voor bestuiving kunt u contact met ons opnemen.

Hommels zijn sinds kort ook verkrijgbaar via onze webshop, maar omdat de hommels gevoelig zijn voor transport dienen ze in Stellendam afgehaald te worden. 

© Copyright Biopol B.V. 2019.

Lukt het bestellen niet?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen u graag

Help me bij het bestellen