•  Gratis levering > €75,-

  •  Persoonlijk advies

  •  Totaal concept

Homepage Chrysoperla

Chrysoperla carnea

Chrysoperla carnea is een gaasvlieg die wordt ingezet tegen bladluis en in mindere mate tegen andere soorten plaaginsecten zoals witte vlieg, trips en vlinders (eieren). De adulten zijn 12 - 20 mm groot, hebben een slanke bouw, zijn groen van kleur en hebben lange antennes en grote, fijn geaderde vleugels.

De eieren zijn ovaal en groen van kleur. De larven zijn grijsbruin van kleur en hebben grote vooruitstekende kaken. Ze bevinden zich meestal in bladluiskolonies. De poppen zitten in een witte, ronde, harige cocon. 

Levenscyclus en werkzaamheid

De vrouwelijke adult zoekt een soort spriet of steel aan het uiteinde waarvan ze een ei afzet. De larven die daar uitkomen, vallen hun prooi aan en zuigen deze leeg. Ze kunnen zo'n 100 tot 600 luizen per dag eten, hoewel ze in een harig of kleverig gewas (uitscheidingsproducten van luizen of witte vlieg) moeite kunnen hebben hun prooi te bereiken. De overblijfselen van de luizen zijn moeilijk waar te nemen, daar deze totaal verschrompelen. De gaasvlieg wordt meestal als ‘brandblusser’ ingezet in haarden. Hij nestelt zich in het gewas, afhankelijk van het soort gewas en de hoeveelheid voedsel (luizen). De volwassen gaasvliegen vliegen weg als er geen voedselbron meer aanwezig is en dragen niet meer bij aan de bestrijding. Het is daarom soms noodzakelijk om de introductie te herhalen.

Inzetschema

Er zijn geen bijzondere klimatologische omstandigheden vereist voor het uitzetten van de Chrysoperla carnea. Het materiaal moet in het gewas uitgestrooid worden waarna de lege verpakking nog een paar dagen rechtop in het gewas dient te blijven staan. Larven die eventueel in de verpakking zijn achtergebleven, zullen dan zelf naar buiten kruipen op zoek naar hun prooi. 

Verpakking:   fles (500 ml) of emmer (5 ltr)
Inhoud:          1000 larven of 10.000 larven (2e stadium)

De houdbaarheid is 1 dag, mits de fles in het donker en bij een temperatuur van 10 ºC tot 15 ºC wordt bewaard.

© Copyright Biopol B.V. 2019.

Lukt het bestellen niet?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen u graag

Help me bij het bestellen