•  Gratis levering > €75,-

  •  Persoonlijk advies

  •  Totaal concept

Homepage Delphastus catalinae

Delphastus catalinae

Delphastus catalinae is een effectieve bestrijder van de kaswittevlieg (Trialeurodes vaporariorum), de tabakswittevlieg (Bemisia tabaci) en staat bekend als een ‘grote schoonmaker’. Naast de wittevlieg consumeert zij evenzo spintmijten en bladluizen, met als voorkeur de eieren en larvale stadia. Een adult is 1.5 tot 2 mm. groot en kan een koude periode redelijk goed overleven. Dit komt mede doordat de kever in staat is om poten en kop in te trekken. Voor een goede productie van delphastus catalinae is het belangrijk om voldoende voedsel beschikbaar te hebben in het gewas.

Levenscyclus en werkzaamheid

Een adult (vrouwtje) is in staat om 50 – 75 eieren te generen. Deze eieren kennen een omvang van ongeveer 0.1 – 0.2 mm en zijn met het oog slecht zichtbaar. De levenscyclus bedraagt 7 – 8 weken, waarvan de laatste 4 als adult. Bij een temperatuur lager dan 18°C loopt de reproductie vertraging op. Optimale ontwikkelingstemperaturen liggen tussen de 18°C en 30°C.

Inzetschema

De fles draaien voor gebruik. Let u hiernaast het tijdstip waarop u delphastus catalinae uitzet, ’s morgen of s’ avond. De kevers bijten hun prooien en zuigen deze hierna leeg. Wanneer er huidjes op de bladeren te vinden zijn is dit een teken dat de kever actief is. Hiernaast zijn de gele uitwerpselen ook een indicatie.

In diverse vruchtgewassen (vanwege bladharen) kan een hogere inzet benodigd zijn!

Wanneer delphastus catalinae wordt ingezet als haardbestrijding dan bedraagt de inzet 75 - 100 eenheden per vierkante meter.

Verpakking:      fles (500 ml.)
Inhoud:             1000 kevers (adulten)

Houdbaarheid is 1 tot 2 dagen, mits de flessen liggend, in het donker, bij een temperatuur van 10°C - 15°C worden bewaard. Tevens moet er voldoende ventilatie aanwezig zijn. 

© Copyright Biopol B.V. 2019.

Lukt het bestellen niet?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen u graag

Help me bij het bestellen