•  Gratis levering > €75,-

  •  Persoonlijk advies

  •  Totaal concept

Homepage Diglyphus isaea

Diglyphus isaea

Diglyphus isaea is een sluipwesp die ingezet wordt tegen alle larvenstadia van de mineervlieg, met voorkeur tegen het 2 en 3e stadium (L2 – L3). De adulten zijn 2-3 mm. lang, metaalachtig groen van kleur, met korte stevige antennes en opvallend grote ogen. Alle andere stadia ontwikkelen zich in de mijn.

Levenscyclus en werkzaamheid

De volwassen vrouwelijke sluipwesp verlamt de mineervlieglarve in de mijn en legt er een eitje naast. Het ei ontwikkelt zich in de mijn tot een sluipwesp waarbij de gedode larve als voedsel dient. Ook vindt gastheervoeding plaats, wat de opbouw van de mineervliegpopulatie vertraagt.

Diglyphus wordt vooral in het voorjaar en in de zomer gebruikt. Bij hogere temperaturen groeit de populatie veel sneller dan die van de mineervlieg of van de Dacnusa sibirica en Opius pallipes. Ca. 2 weken na het uitzetten, kan parasitering worden waargenomen; in het gewas te herkennen aan de mijnen met een dode larve. De poppen worden zichtbaar door de bladeren tegen het licht te houden. Ook kan men bladeren met mineervlieglarven laten onderzoeken op het percentage parasitering. Neem voor nadere informatie over deze onderzoeken contact op met uw voorlichter.

Verpakking:   
fles (100 ml.)
Inhoud:          500 adulten

De houdbaarheid is 1 tot 2 dagen, mits de flessen liggend, in het donker, bij een temperatuur van 8ºC tot 10ºC worden bewaard. Laat nooit flessen in de zon staan, slechts 5 minuten kan al genoeg zijn om te hoge temperatuur en daardoor doding tot gevolg te hebben.

© Copyright Biopol B.V. 2019.

Lukt het bestellen niet?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen u graag

Help me bij het bestellen