•  Gratis levering > €75,-

  •  Persoonlijk advies

  •  Totaal concept

Homepage Encarsia formosa

Encarsia formosa

Encarsia formosa is een kleine sluipwesp die wordt ingezet tegen kaswittevlieg en tabakswittevlieg. De sluipwesp heeft een zekere voorkeur voor de kaswittevlieg. Het volwassen vrouwtje is klein (0,6 mm. groot) en heeft een zwarte kop, een zwart borststuk en een geel achterlijf. De mannetjes zijn geheel zwart, maar worden in de kas zeer sporadisch waargenomen. De larvenstadia ontwikkelen zich in de gastheer.

Levenscyclus en werkzaamheid

De vrouwelijke adult kan in haar leven maximaal 300 eitjes afzetten. Bij het parasiteren gaat haar voorkeur uit naar wittevlieglarven van het 3e en 4elarvenstadium. Gastheervoeding vindt voornamelijk plaats in het 2e larvenstadium. De sluipwesplarve ontwikkelt zich in de wittevlieglarve, waarbij de kaswittevlieg zwart verkleurt en de tabakswittevlieg lichtbruin. Bij een normale kastemperatuur neemt dit proces zo'n tien dagen in beslag. Na nog eens tien dagen verlaat de volwassen Encarsia de gastheer, hierbij een rond gat achterlatend.

Inzetschema

Encarsia formosa is het meest actief bij een gemiddelde etmaaltemperatuur van boven de 17°C. Kaartjes moeten worden opgehangen in het gewas; ongeveer 75 cm. onder de top, niet in direct zonlicht. Let op dat de poppen niet worden aangeraakt, omdat ze gemakkelijk kunnen beschadigen. Flessen met losse poppen moeten eerst in de kas op temperatuur komen ter voorkoming van condensvocht. Hierna dienen ze te worden geopend. Vervolgens kunnen de poppen worden uitgestrooid op de steenwolmat, zodat het materiaal gelijkmatig over de kas verdeeld wordt.

Bij belichte teelt inzetschema tweemaal hoger! 

Verpakking:   doos (strips) of fles
Inhoud:          3.000 / 15.000 / 25.000

De houdbaarheid is 1 tot 2 dagen, mits het materiaal in het donker, bij een temperatuur van 8°C tot 10°C bewaard wordt.

© Copyright Biopol B.V. 2019.

Lukt het bestellen niet?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen u graag

Help me bij het bestellen