•  Gratis levering > €75,-

  •  Persoonlijk advies

  •  Totaal concept

Homepage Eretmocerus eremicus

Eretmocerus eremicus

Eretmocerus eremicus is een kleine sluipwesp (minder dan 1 mm. groot) tegen kaswittevlieg en tabakswittevlieg. De vrouwelijke adulten zijn citroengeel met groene ogen. Op de kop zitten drie rode stippen, de occelli. De mannelijke adulten zijn geelbruin en hebben verdikte antennes. 

Levenscyclus en werkzaamheid

Volwassen vrouwelijke sluipwespen parasiteren de larven van de kaswittevlieg en de tabakswittevlieg, vooral in het 2e en 3e larvenstadium. Daarnaast vindt veel gastheervoeding plaats. Ongeveer 2 weken na het uitzetten, zullen de eerste geparasiteerde poppen in het gewas te zien zijn. De geparasiteerde pop van de wittevlieg kleurt geel/lichtbruin, onafhankelijk van de soort. De volwassen sluipwesp komt via een rond gaatje uit de pop naar buiten. Veel bladplukken hindert de ontwikkeling van eretmocerus eremicus.

Inzetschema

Eretmocerus eremicus werkt optimaal bij een gemiddelde etmaaltemperatuur boven de 20°C. Ook bij hogere temperaturen (boven de 30°C) blijft eretmocerus eremicus actief. Bij lagere temperaturen wordt het gebruik van los materiaal geadviseerd. De kaartjes worden bij voorkeur van 1 april t/m 30 september ingezet. Het losse materiaal uitstrooien op bladeren of steenwolmat (op droge plaatsen). Daarna het materiaal een week in het gewas laten liggen. De kaartjes worden opgehangen in het gewas, zoveel mogelijk uit de zon en bij voorkeur zo'n 75cm onder de top van het gewas. Eretmocerus eremicus is minder gevoelig voor chemische middelen dan encarsia formosa.

Bij belichte teelt rekening houden met 2x het inzetschema!

Verpakking:    
doos (strips met kaartjes) of fles
Inhoud:           3.000 / 15.000

De houdbaarheid is 1 tot 2 dagen, mits het materiaal liggend, in het donker, bij een temperatuur van 8ºC - 10ºC wordt bewaard. 

© Copyright Biopol B.V. 2019.

Lukt het bestellen niet?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen u graag

Help me bij het bestellen