•  Gratis levering > €75,-

  •  Persoonlijk advies

  •  Totaal concept

Homepage Gaeolaelaps aculeifer

Gaeolaelaps aculeifer

Gaeolaelaps aculeifer is een middelgrote polyfage roofmijt (ongeveer 1 mm). Zij voedt zich met verschillende in de bodem levende organismen zoals de eieren, larven en poppen van de varenrouwmug (Sciaridae) en tripspoppen. De adulten zijn lichtbruin van kleur en zeer actief. Gaeolaelaps aculeifer lijkt in veel opzichten op stratiolaelaps scimitus, maar kent een robuustere bouw. De vrouwtjes zijn groter dan de mannetjes.

Levenscyclus en werkzaamheid

De adulten (vrouwtjes) leggen hun eieren (3 - 4 per dag) in de grond. Ze voeden zich met jonge larven van de varenrouwmug (Sciaridae) en tripspoppen en kunnen tussen de 1 en 5 prooien per dag consumeren.

Gaeolaelaps aculeifer leeft zowel in als op de toplaag van de grond, zodat hij zich ook kan voeden met tripspoppen die van het blad op de grond vallen en op plekken kan komen waar plagen leven. Gaeolaelaps aculeifer komt niet op de plant zelf. De ontwikkeling van ei tot adult duurt bij 27 ºC 10 - 13 dagen.

Inzetschema

Gaeolaelaps aculeifer is het meest actief in een vochtige bodem met een losse structuur. De roofmijt kan milde winters overleven, maar wordt inactief bij een bodemtemperatuur lager dan 10 ºC.

Het materiaal niet op de plant (of delen daarvan) strooien. De dosering ligt tussen de 50 en 500 roofmijten per m2. Bepalend hierbij is of het gaat om een preventieve inzet, dan wel om een zware aantasting van trips en/of varenrouwmug. De dosering is ook afhankelijk van gewas en teeltduur. Preventief uitzetten is mogelijk, omdat gaeolaelaps aculeifer gedurende een lange periode zonder prooi kan leven. De populatieopbouw verloopt zonder prooi trager.

Verpakking:    fles (1000 ml)
Inhoud:           10.000 roofmijten (alle stadia)

De houdbaarheid is 2 tot 3 dagen, mits de verpakking liggend in het donker en bij een temperatuur van 10 ºC tot 15 ºC wordt bewaard. Liefst in een vochtige omgeving, omdat het materiaal snel kan uitdrogen. 

© Copyright Biopol B.V. 2019.

Lukt het bestellen niet?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen u graag

Help me bij het bestellen