•  Gratis levering > €75,-

  •  Persoonlijk advies

  •  Totaal concept

Homepage Heterorhabditis bacteriophora

Heterorhabditis bacteriophora

Heterorhabditis bacteriophora is een insectenparasitair aaltje tegen de larven van snuitkevers, zoals de taxuskever (Otiorhynchus sulcatus). De larven zijn in het derde stadium zo'n 1 tot 1,5 mm lang.

De overige stadia ontwikkelen zich in de gastheer.

Levenscyclus en werkzaamheid

De aaltjes zoeken actief naar de larven van de taxuskever en dringen deze binnen. De aaltjes voeden zich met de inhoud van de larven en scheiden uit hun darmkanaal bepaalde bacteriën uit. Deze bacteriën zorgen ervoor dat het gastheerweefsel omgezet wordt in een substantie die gemakkelijk op te nemen is door de aaltjes. Geïnfecteerde larven verkleuren naar rozerood tot bruin en sterven binnen enkele dagen.

Inzetschema

Voor een goede werking van heterorhabditis moet het vochtgehalte van de grond hoog zijn. Beregen het gewas voor en na de behandeling. De bodemtemperatuur moet tussen de 10 ºC en 25 ºC liggen. Het materiaal eerst in een emmer of spuittank met 5 - 10 liter water geheel oplossen, 1 minuut laten weken, goed roeren en dan aanvullen tot de gewenste hoeveelheid voor het te behandelen areaal. Filters vóór het spuiten verwijderen; minimale opening van de spuitdoppen ½ mm (500 micron). Daarna dient het materiaal over het grondoppervlak te worden gespoten. Om een lichte aantasting tegen te gaan is de dosering 500.000 aaltjes/m². Bij een zwaardere aantasting is verhoging tot 1.000.000 aaltjes/m² nodig. Eventueel na 14 dagen herhalen.

Verpakking:    doos
Inhoud:           50 of 500 miljoen

De houdbaarheid is 3 maanden (zie houdbaarheidsdatum op de verpakking), mits de producten in het donker en bij een temperatuur van 2 ºC tot 6 ºC worden bewaard.

© Copyright Biopol B.V. 2019.

Lukt het bestellen niet?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen u graag

Help me bij het bestellen