•  Gratis levering > €75,-

  •  Persoonlijk advies

  •  Totaal concept

Homepage Macrocheles robustulus

Macrocheles robustulus

Macrocheles robustulus is een middelgrote roofmijt (ongeveer 1 mm). Hij voedt zich met verschillende in de toplaag van de grond levende organismen zoals de eieren, larven en poppen van de varenrouwmug (Sciaridae), tripspoppen, de springstaartlarve en Duponchelia. De adulten zijn lichtbruin van kleur en erg actief.

Levenscyclus en werkzaamheid

De adulten leggen hun eieren, 70 - 90 stuks, in de grond. Ze voeden zich met jonge larven van de varenrouwmug (Sciaridae) en met tripspoppen en kunnen tussen de 1 en 8 prooien per dag consumeren. De roofmijt kan milde winters overleven, maar wordt inactief bij een bodemtemperatuur lager dan 10 ºC. Macrocheles robustulus leeft zowel in als op de toplaag van de grond, waardoor hij zich ook voedt met tripspoppen die van het blad op de grond vallen. Voor deze mijtsoort geldt dat hij niet op de plant komt. De ontwikkeling van ei tot adult duurt bij 25 ºC 10 tot 13 dagen.

Inzetschema

De Macrocheles robustulus is het meest actief in een vochtige bodem met een losse structuur.

Het materiaal op de grond of op de pot uitstrooien. Niet in het plantgat of tegen plantdelen strooien. De dosering ligt tussen de 50 en 500 roofmijten per m2. Bepalend hierbij is of het gaat om een preventieve inzet of bijvoorbeeld om bestrijding van een zware aantasting van trips en/of varenrouwmug. De dosering is eveneens afhankelijk van gewas en teeltduur. Preventief uitzetten is mogelijk; de roofmijt kan goed tegen honger en kan een paar weken zonder prooi overleven. De populatieopbouw verloopt zonder prooi wel veel trager.

Verpakking:    koker (2500 ml)
Inhoud:           50.000 roofmijten (alle stadia)

De houdbaarheid is 2 tot 3 dagen, mits de verpakking liggend in het donker en bij een temperatuur van 12 ºC tot 18 ºC wordt bewaard. Liefst in een vochtige omgeving, omdat het materiaal snel kan uitdrogen.

© Copyright Biopol B.V. 2019.

Lukt het bestellen niet?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen u graag

Help me bij het bestellen