•  Gratis levering > €75,-

  •  Persoonlijk advies

  •  Totaal concept

Homepage Macrolophus pygmaeus

Macrolophus pygmaeus

Macrolophus pygmaeus is een roofwants tegen kaswittevlieg (Trialeurodes vaporariorum) en tabakswittevlieg (Bemisia tabaci). Hij dient ook als predator van spintmijten en, in mindere mate, van bladluizen, vlinders (eieren), mineervlieg(larven) en trips. De adulten zijn 6 mm. groot en groen van kleur, ze hebben een slanke bouw en lange poten en antennes. Ze verblijven voornamelijk in de groeischeuten en langs de stengels van het gewas. Nimfen zijn geelgroen tot groen van kleur en zijn vooral aan de onderkant van de bladeren waarneembaar.

Levenscyclus en werkzaamheid

De levenscylus bestaat uit een eistadium, 5 nimfenstadia en het volwassenstadium. Onder de 15°C vindt er geen ontwikkeling plaats. Macrolophus pygmaeus ontwikkelt zich bij lage temperaturen en in het vroege voorjaar zeer langzaam. Bij een etmaal temperatuur van20°C neemt de ontwikkeling van ei tot adult 6-7 weken in beslag. Bij 25°C duurt de ontwikkeling van ei tot adult 30 dagen. Een vrouwtje kan 4-5 eieren per dag leggen. De eieren zijn niet zichtbaar doordat zij zich in het blad- en stengelweefsel bevinden.

De adulten en nimfen zoeken zeer gericht naar hun prooi, prikken deze met hun zuigsnuit en zuigen hem vervolgens leeg. De roofwants laat van zijn prooi alleen de huid over, meestal nog volledig intact met een gaatje op de plaats waar de roofwants hem heeft geprikt.

Inzetschema

De fles vóór toepassing licht draaien of schudden. Het materiaal nooit aan direct zonlicht blootstellen. Het materiaal dient uitgestrooid te worden bij voorkeur op de bladeren in groepjes van zo'n 50 á 75 stuks of onder de juiste omstandigheden op de mat. Het gebruik van bio hangdoosjes is aan te raden. Ook op warmere plekken, zoals gevels op het zuiden. Laat het materiaal vervolgens een week liggen. Bij preventief gebruik bijvoeren met macrofeed.

Bij belichte teelten moet rekening gehouden worden met 2 x het inzetschema!

Verpakking:   
fles (250 ml.)
Inhoud:          500 adulten / nimfen

Macrolophus pygmaeus wordt geleverd in vermiculiet of houtsnippers. De houdbaarheid is 1 tot 2 dagen, mits de flessen liggend, in het donker, bij een temperatuur van 8ºC tot 10ºC worden bewaard.

© Copyright Biopol B.V. 2019.

Lukt het bestellen niet?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen u graag

Help me bij het bestellen