•  Gratis levering > €75,-

  •  Persoonlijk advies

  •  Totaal concept

Homepage Neoseiulus cucumeris

Neoseiulus cucumeris

Neoseiulus cucumeris is een roofmijt die de uitkomende eieren en het 1e larvenstadium van diverse trips soorten consumeert. De roofmijt eet ook spint- en andere mijten, honingdauw en stuifmeel. Hierdoor kan hij zeer goed preventief uitgezet worden, nog voordat trips is waargenomen. De eieren zijn doorzichtig-wit van kleur en zitten vaak aan de haren langs de nerven aan de onderkant van het blad. De overige stadia zijn beige-roze van kleur. De roofmijten hebben een druppelvormig lichaam en korte poten. Ze bevinden zich vaak op verscholen plaatsen, bijvoorbeeld aan de onderkant van het blad, langs de nerven van de bladeren en in de bloemen.

Levenscyclus en werkzaamheid

Adulten en nimfen zoeken actief naar een prooi en zuigen deze leeg. Voor een optimale werking dient de temperatuur regelmatig boven de 20ºC komen. Ook mag de luchtvochtigheid niet te laag worden (ongeveer 75%). De roofmijten gaan niet in winterrust.

Inzetschema

Het materiaal dient vóór gebruik licht gedraaid of geschud te worden.
1.    Fles: Het materiaal handmatig uitstrooien op het blad of door middel van verblazen verspreiden over het gewas
2.    Emmer: Het materiaal op de steenwolmat in hoopjes van 2.5 - 5.0 cc.
3.    Zakjes: Zakjes ophangen in het gewas. De zakjes alleen vastpakken aan de bovenzijde (kartonnen rand) van verpakking in verband met eventuele beschadiging van de roofmijten.

Aantallen in te zetten zakjes in overleg met adviseur vaststellen.

Verpakking:   
fles (1000 ml.) / emmer (5000 ml.) / zakje (500 in doos)
Inhoud:          1000 / 50.000 / 100.000 roofmijten

De houdbaarheid is 2 tot 4 dagen, mits het materiaal in het donker (flessen liggend en emmers niet gestapeld), bij een temperatuur van 10ºC tot 15ºC wordt bewaard.

© Copyright Biopol B.V. 2019.

Lukt het bestellen niet?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen u graag

Help me bij het bestellen