•  Gratis levering > €75,-

  •  Persoonlijk advies

  •  Totaal concept

Homepage Orius laevigatus

Orius laevigatus

Orius laevigatus is een roofwants tegen trips. Orius is ovaalvormig en heeft een zwart lichaam met wit-grijs-bruine vlakken. De vleugels zijn langer dan het lichaam. Er worden drie Orius-soorten in de kassen ingezet. Orius laevigatus, 1.4 tot 2.4 mm. groot, Orius insidiosus, 1.6 tot 1.9 mm. en Orius majusculus 2.6 tot 3 mm. De eieren zijn nauwelijks zichtbaar, ingebed in het bladweefsel. De nimfen zijn kleine, druppelvormige, vleugelloze insecten. Jonge nimfen zijn geel, de oudere nimf van de Orius laevigatus is geel met bruine vlekken, die van de Orius insidiosus is bruin en die van de Orius majusculus is geelachtig bruin.

Levenscyclus en werkzaamheid

De adult legt in haar leven gemiddeld 125 eieren. Zowel de nimfenstadia als de adulten voeden zich met trips van elk stadium. Ook consumeren zij wel spint, luis, kleine rupsen en andere kleine insecten. Ook stuifmeel wordt als voedselbron geaccepteerd, zodat preventief uitzetten tot de mogelijkheden behoort. De ontwikkeling van Orius in het gewas gaat echter sneller wanneer naast de alternatieve voedselbronnen ook trips aanwezig is. Orius houdt haar prooi vast met haar voorpoten en zuigt hem leeg met haar scherpe, naaldachtige steeksnuit. Een leeggezogen trips verschrompelt en is derhalve moeilijk waar te nemen. Orius consumeert meer dan 30 tripsen per dag.

Inzetschema

Door het wegnemen van zijscheuten bij de gewasverzorging kunnen de eieren en jonge nimfen van de orius uit het gewas verdwijnen. Daarom kan Orius het beste direct na de gewasverzorging worden geïntroduceerd. Orius majusculus heeft een minimale daglengte van 16 uur nodig. De roofwantsen moeten op het blad worden uitgestrooid.

Verpakking:    fles (250 ml.)
Inhoud:           500 of 1000 (adulten en nimfen)

De houdbaarheid is 1 tot 2 dagen, mits de flessen liggend, in het donker, bij een temperatuur van 10ºC tot 15ºC worden bewaard.

© Copyright Biopol B.V. 2019.

Lukt het bestellen niet?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen u graag

Help me bij het bestellen