•  Gratis levering > €75,-

  •  Persoonlijk advies

  •  Totaal concept

Homepage Orius majusculus

Orius majusculus

Orius majusculus leeft naast stuifmeel van spintmijten en kleine insecten, voornamelijk tripsen, waarvan alle stadia worden gepredeerd. Hiermee is zij ook één van de weinige bestrijders die volwassen trips aanpakt. In een jaar worden tenminste twee generaties voortgebracht en de adulten (met name vrouwtjes) overwinteren. Vroeg in het voorjaar worden door deze insecten veel activiteiten ondernomen, adulten zijn het hele jaar waar te nemen. De grootte verschilt van 2.5 - 3 mm, waarbij de vrouwtjes groter zijn dan de mannetjes.

Levenscyclus en werkzaamheid

Een adult (vrouwtje) kan 1 - 4 eieren per dag produceren en plaats deze langs nerven of bladstelen van de plant. De levenscyclus bestaat uit: ei, nimfenstadia (1 t/m 5), adult en bij optimale omstandigheden (22°C - 25°C ontwikkelt deze roofmijt zich in 3 weken. Opvallend bij de Orius majusculus zijn de rode ogen. Naast de actieve houding eten zij diverse prooien, zoals luis, spint en trips. Door hun snuit zuigen zij de prooi leeg.

Inzetschema

Zet voldoende hoopjes uit in het gewas en zorg dat het een aantal dagen blijft liggen. Dit vergroot de effectiviteit van de Oriusmajusculus.

Verpakking:    fles (250 ml.)
Inhoud:           500 / 1000 (nimfen en adulten)

De houdbaarheid is 1 tot 2 dagen, mits de flessen liggend, in het donker, bij een temperatuur van 10ºC tot 15ºC worden bewaard.

© Copyright Biopol B.V. 2019.

Lukt het bestellen niet?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen u graag

Help me bij het bestellen