•  Gratis levering > €75,-

  •  Persoonlijk advies

  •  Totaal concept

Homepage Phytoseiulus persimilis

Phytoseiulus persimilis

Phytoseiulus persimilis is een kleine roofmijt (ongeveer 0.5 mm.) tegen spint. De adulten zijn zeer actief, hebben een druppelvormig, oranje tot fel oranjerood gekleurd lichaam met lange poten en zijn iets groter dan de spintmijt.

De eieren zijn ovaal van vorm en ongeveer twee keer zo groot als de spinteieren. De larven en nimfen zijn lichtzalm van kleur.

Levenscyclus en werkzaamheid

De adult legt in haar leven tot 60 eitjes die binnen 2 tot 3 dagen uitkomen. Het larvenstadium heeft geen voeding nodig, de nimfen en adulten voeden zich met alle stadia van de spintmijt door deze leeg te zuigen. De leeggezogen spintmijten kleuren bruin tot zwart en zijn als kleine stipjes op de bladeren zichtbaar. Phytoseiulus persimilis houdt geen winterslaap en is gedurende het hele jaar actief in de kassen. Hij is zeer vraatzuchtig en consumeert tussen de 5 en 20 prooien (mijten of eitjes) per dag. Bij een temperatuur boven de 18°C planten ze zich sneller voort dan spint. De luchtvochtigheid (+50% RV) is echter meer doorslaggevend voor de ontwikkeling van de Phytoseiulus persimilis dan de temperatuur. De roofmijten kunnen niet voor langere tijd vasten, zodat ze niet preventief zijn uit te zetten, en bij gebrek aan voedsel uitsterven.

Inzetschema

Phytoseiulus persimilis is het meest actief bij een hoge relatieve luchtvochtigheid (ongeveer 70%) en een temperatuur die regelmatig boven de 20°C komt.

Verpakking:   fles (500 ml.)
Inhoud:          2000 adulten

De houdbaarheid is 1 tot 2 dagen, mits de flessen liggend, in het donker, bij een temperatuur van 8°C tot 10°C worden bewaard.

© Copyright Biopol B.V. 2019.

Lukt het bestellen niet?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen u graag

Help me bij het bestellen