•  Gratis levering > €75,-

  •  Persoonlijk advies

  •  Totaal concept

Homepage Productinformatie Hansebac

Hansebac

Productinformatie

Nuttige bacteriën en Trichodema die de wortelgroei stimuleren en de planten biologisch versterken

Hansebac is een poedervormige en in water oplosbare bodemhulpstof, die de plantenwortels versterkt en resistenter maakt. Het product bevat een zeer werkzame stam van Bacillus subtilis en verschillende Trichoderma-soorten, nuttige schimmels die in de wortelzone om ruimte en voedsel concurreren met schadelijke schimmels. Hansebac is een hulpmiddel voor wortelvorming met bacteriën zoals Bacillus megaterium en Pseudomonas fluorescens, die plantengroeihormonen uitscheiden (gibberilline, cytokinine) en zo de groei van de wortels stimuleren. De bacteriën en Trichodermasoorten bevorderen een krachtige wortelgroei tijdens de gehele groeiperiode. Bovendien zijn ze onontbeerlijke helpers in de kiemfase van de planten of bij de regeneratie van beschadigde wortels. De bacteriën binden stikstof en maken chemisch ontoegankelijke fosfor vrij. Zo maken ze elementen beschikbaar die de planten alleen niet kunnen opnemen. Biologische verbeteringsmiddelen verhogen de biologische activiteit van de bodem. In combinatie met de microbiële ingrediënten stimuleren ze de celdeling in de planten en de ontwikkeling van zijloten, terwijl het verouderingsproces van de plantaardige weefsels vertraagd wordt.

Hansebac bevordert

Wortelmassa ▪ bloemvorming ▪ kleur (bloemen) ▪ overlevingskansen bij verplanting ▪ beschikbaarheid van voedingsstoffen ▪ oogst en productie opname van water en voedingsstoffen ▪ plantengroei in ongunstige omstandigheden ▪ ademprocessen en fotosynthese ▪ celdeling ontwikkeling van zijloten ▪ Goede resultaten van het product Hansespor

Hansebac vermindert

Verlies van planten ▪ gebruik van meststoffen en fungiciden ▪ vorstschade ▪ schade door warmte

Compatibiliteit

Meststoffen: Het product kan met meststoffen worden gecombineerd. Gewasbeschermingsmiddelen: De volgende fungiciden zijn compatibel, maar mogen niet in hetzelfde reservoir worden gemengd: carboxin, thiram, thiabendazool, mancozeb, metalaxyl, procymidon, propamocarb, koperoxychloride en vinclozolin.

Vermijd het gebruik van antibiotica en andere fungiciden gedurende 2–3 weken voor en na het gebruik van dit product.

Gebruik

Gebruik Hansebac op een moment dat de ultraviolette zonnestraling niet schadelijk is voor de nuttige micro-organismen. Groenten: Verdun Hansebac met water en verspreid de oplossing met een sproeislang of via het irrigatiesysteem. Verspeenbak: Meng per bak 1 g product met water en sproei 5 dagen na het uitzaaien. Pas dezelfde hoeveelheid enkele dagen voor het verplanten nogmaals toe. Na elke sproeibehandeling dient u extra te gieten, om het product tot in de wortelzone te laten doordringen. Productie op het veld of in de kas: gebruik in totaal 0,5–1,5 kg/ha in kleine hoeveelheden en om de 2 weken. Graan: gebruik 500 g/ha bij het uitzaaien. Boomkwekerij (verspeenbakken, potten of kiembedden): sproei 1 kg/70.000 planten per maand tijdens de eerst 3 maanden. Gebruik daarna dezelfde hoeveelheid om de 2 maanden. Grassen: gebruik dosissen van 250 g om de 2–3 maanden. De totale hoeveelheid per jaar bedraagt 0,5–1,5 kg/ha. Sierplanten: gebruik 50 g/1.000 m2 . Bewaring Bewaar het product op een koele en droge plaats. Vermijd hoge temperaturen en direct zonlicht. Het product is 18 maanden houdbaar.

 

© Copyright Biopol B.V. 2019.

Lukt het bestellen niet?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen u graag

Help me bij het bestellen