•  Gratis levering > €75,-

  •  Persoonlijk advies

  •  Totaal concept

Homepage Plagen Spint

Spint

Spint is een plaag die in diverse gewassen voorkomt. Bekende spintmijten zijn; kasspintmijt (Tetranychus urticae), bonenspintmijt, anjerspintmijt (Tetranychus cinnabarinus) en citrusspintmijt (Panonychus citri). De spintmijten behoren tot de spinachtigen. Hun lijf vormt één geheel. De spintmijt steekt bladcellen stuk en door het zuigen kunnen zij gemakkelijk bloemen en bladeren beschadigen. De sierwaarde kan sterk worden gereduceerd. Onder droge en warme omstandigheden ontwikkelt de spint zich snel. Bij een ernstige aantasting zijn spinseldraden zichtbaar. De kasspintmijt is duidelijk zichtbaar door de rode kleur.

Levenscyclus

De spintmijt heeft vijf ontwikkelingsstadia. De vrouwelijke spintmijt legt eieren (veelal onderaan het blad) waarna het larvale stadium begint. Na dit larvale stadium volgen twee nimfenstadia uitmondend in een adult.

Schadebeeld

  • Bladschade doordat de spint aan het blad zuigt om zich te voeden. Dit heeft gevolgen voor de fotosynthese en de sierwaarde (vooral van bladeren en bloemen). Er vormen zich geelbruine stippen.
  • Door de spinseldraden die worden geproduceerd wordt de sierwaarde gereduceerd.

© Copyright Biopol B.V. 2019.

Lukt het bestellen niet?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen u graag

Help me bij het bestellen