•  Gratis levering > €75,-

  •  Persoonlijk advies

  •  Totaal concept

Homepage Stratiolaelaps scimitus

Stratiolaelaps scimitus

Stratiolaelaps scimitus (voorheen Hypoaspis miles) is een roofmijt (ongeveer 0,5 - 1 mm). Zij voedt zich met verschillende organismen zoals de varenrouwmug, springstaarten, aaltjes en Duponchelia fovealis. Ook is zij effectief gebleken tegen muggenlarven (potworm) in de phalaenopsisteelt. Stratiolaelaps scimitus lijkt in veel opzichten op Gaeolaelaps aculeifer, maar bevindt zich meer in de toplaag van de bodem (bovenste 5 cm).

Levenscyclus en werkzaamheid

De vrouwtjes (adulten) leggen hun eieren in de grond. Een ei ontwikkelt zich binnen 3 dagen tot een jonge nimf. De larven voeden zich met diverse organische materialen, naast bodeminsecten. De levenscyclus van ei tot adult is bij optimale omstandigheden (24 ºC - 26 ºC) 10 - 14 dagen. De seksratio is 50% (1 man vs. 1 vrouw). Een gelijke verdeling die een uniforme ontwikkeling mogelijk maakt. De ontwikkeling is afhankelijk van de teeltomstandigheden gedurende het teeltseizoen.

Inzetschema

Stratiolaelaps scimitus is het meest actief in een vochtige bodem. Stratiolaelaps scimitus kan complementair zijn met steinernema in de bestrijding van plagen. De roofmijt kan milde winters overleven.

Het materiaal niet op de plant (of delen daarvan) strooien maar samen met het strooimateriaal (vermiculiet/zaagsel) in hoopjes verdelen over het teeltoppervlak.

De dosering ligt tussen de 50 en 1000 roofmijten per m2, afhankelijk van de infectiedruk van de bodeminsecten. De dosering is eveneens afhankelijk van gewas en teeltduur.

Verpakking:    koker (1000 ml) of emmer
Inhoud:           10.000 of 125.000 roofmijten (alle stadia)

De houdbaarheid is 2 tot 3 dagen, mits de verpakking liggend in het donker en bij een temperatuur van 10 ºC tot 15 ºC wordt bewaard. Liefst in een vochtige omgeving, omdat het materiaal snel kan uitdrogen. 

© Copyright Biopol B.V. 2019.

Lukt het bestellen niet?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen u graag

Help me bij het bestellen