•  Gratis levering > €75,-

  •  Persoonlijk advies

  •  Totaal concept

Homepage Transeius montdorensis

Transeius montdorensis

Transeius montdorensis is een actieve roofmijt die bijdraagt aan de bestrijding en beheersing van o.a. trips, witte vlieg en weekhuidmijten. Transeius montdorensis bestrijdt zowel het eerste als het tweede larvale stadium van trips. De roofmijt is bestand tegen hoge temperaturen en droge omstandigheden, en is tevens actief bij lagere temperaturen en weinig licht in de winter. Bij een lage plaagdruk is de Transeius montdorensis in staat om te overleven op alternatief voedsel zoals stuifmeel.

Levenscyclus en werkzaamheid
Adulten (vrouwtjes) leggen enkele eieren op bladharen. Na 1 tot 2 dagen komen de eieren uit tot larven. Hierna volgen nog twee nimfenstadia tot het volwassenstadium is bereikt. Vanaf het eerste stadium zijn de mijten roofzuchtig. Bij ca. 25°C bedraagt de cyclus van ei tot adult maar 7 dagen. Er kan dus snel een populatie opgebouwd worden.

Inzetschema
De fles draaien en schudden voor gebruik. Het materiaal op de bladeren uitstrooien of verblazen. Het aantal in te zetten roofmijten is afhankelijk van het gewas en de plaagdruk. Neem hiervoor contact op met uw adviseur.

Verpakking
Transeius montdorensis wordt geleverd in een fles van 1 liter met 50.000 roofmijten (nimfen en adulten), of in een zak van 5 liter met 250.000 roofmijten (nimfen en adulten). Transeius montdorensis kan ook geleverd worden in een doos met 250 kweekzakjes, met een minimale uitloop van 350 roofmijten per zakje. De houdbaarheid is 1 tot 2 dagen, mits de flessen liggend in het donker bij een temperatuur van 15-18 °C worden bewaard. Ook moet er voldoende ventilatie aanwezig zijn. (i.v.m. CO2-ophoping).

© Copyright Biopol B.V. 2019.

Lukt het bestellen niet?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen u graag

Help me bij het bestellen