•  Gratis levering > €75,-

  •  Persoonlijk advies

  •  Totaal concept

Homepage Trichogramma achaeae

Trichogramma achaeae

Trichogramma achaeae is een sluipwesp die wordt ingezet in de bestrijding van vlinders(rupsen) en tuta absoluta. De Trichogramma achaeae legt haar eieren in een ei van een vlinder of tuta absoluta. Nadat een ei is geparasiteerd wordt het zwart. Een volwassen Trichogramma achaeae is ongeveer 0.3 cm groot. Opvallend zijn de geknikte antennes en het donderbruine achterlijf.

Levenscyclus en werkzaamheid

Een adult (vrouwtje) legt één of meerdere eieren in een vlinderei / tuta absoluta ei. Het aantal sluipwespen wat zich ontwikkeld in het ei is afhankelijk van de parasitering, maar kan oplopen tot 20 – 30 stuks. Vlindereieren die zwaar bedekte zijn, haren of schubben, zijn minder geschikt voor een goede parasitering van de Trichogramma achaeae. Optimale temperaturen liggen tussen de 20 ºC en 25 ºC. De ontwikkeling van een ei tot adult duurt ongeveer 9 – 11 dagen. De totale levenscyclus is 12 – 16 dagen.

Inzetschema

Zet Trichogramma achaeae uit bij de eerste observatie. Biopol adviseert een combinatie met feromonen.

Preventief: 10 – 15 sluipwespen per vierkant meter.

Curatief: 25 – 150 sluipwespen per vierkante meter.

Verpakking

Trichogramma achaeae wordt aangeleverd op kaarten met 25 dispensers (62.500 poppen per kaart / 2.500 poppen per dispenser) en in flessen met 50.000 of 100.000 poppen. De houdbaarheid is 1 tot 2 dagen, mits het materiaal in het donker, bij een temperatuur van 8°C tot 10°C bewaard wordt.

© Copyright Biopol B.V. 2019.

Lukt het bestellen niet?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen u graag

Help me bij het bestellen